23 October 2021: Current Affairs Daily Quize

23 October 2021: Current Affairs Daily Quize

23 October 2021 Current Affairs in Hindi . Today’s Current Affairs, 23 October 2021 Current Affairs in Hindi.

Daily current affairs. Today’s current affairs. 23 October current affairs 2021 in Hindi .

(1) When is the World Police Commemoration Day celebrated?

A) 21 October
B) 18 October
C) 20 October
D) none of these

Ans :- 21 October

Explanation :

(2) Which country has test-fired a new ballistic missile?

A) Australia
B) North Korea
C) America
D) none of these

Ans :- North Korea

Explanation :

(3) Who has written the book “Starts in My Unit”?

A) Divya Dutta
B) Ashwani Khare
C) Gulzar
D) none of these

Ans :- Divya Dutta

Explanation :

(4) Which company has won the India Green Energy Award?

A) TVS Motor
B) Bajaj
C) Maruti
D) none of these

Ans :- TVS Motor

Explanation :

(5) Which country has declared emergency on the wave of crime?

A) Ecuador
B) Pakistan
C) India
D) none of these

Ans :- Ecuador

(6) Which state government has announced to develop a portal named Employment Market 2.0?

A) Mumbai
B) Noida
C) Delhi
D) none of these

Ans :- Delhi

Explanation :

(7) Who has been appointed by the OnePlus company as the head of the India region?

A) Navrang Saini
B) Navneet Nakra
C) Sajjan Jindal
D) none of these

Ans :- Navneet Nakra

Explanation :

(8) Who has been appointed by Adidas as its global ambassador?

A) Harpreet Kochhar
B) Vidyut Mohan
C) Deepika Padukone
D) none of these

Ans :- Deepika Padukone

Explanation :

(9) Where has the Indian Army established the Airspace Control Center?

A) Delhi
B) Haryana
C) Arunachal Pradesh
D) none of these

Ans :- Arunachal Pradesh

Explanation :

(10) What is the rank of India in the Global Food Security Index 2021?

A) 102nd
B) 113 way
C) 71st
D) none of these

Ans :- 71st

Leave a Comment